14°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

15.06.2024 / 07:10 Košarka - Finale NBA lige

Dončić i Dallas razbili Boston, ali titula je i dalje daleko

Dončić i Dallas razbili Boston, ali titula je i dalje daleko
Foto: NBA
U noći sa petka na subotu odigrana je četvrta utakmica velikog finala NBA lige u kojoj je Dallas savladao Boston sa velikih 38 poena razlike - 122:84.

Od starta susreta bilo je vidljivo da je Dallas raspoloženija ekipa. Već nakon prve četvrtine, domaći su imali +13, a njihova prednost je na poluvremenu iznosila čak 26 razlike (61:35).

Kako je utakmica prolazila, Dallas je povećavao prednost i ni u jednom trenutku nije dozvolio Bostonu da mu se približi. Na kraju je došao do vrlo ubjedljive pobjede, prve u finalnoj seriji.

Ovaj poraz ne bi trebao biti previše bolan za Boston, koji vodi sa 3:1 u finalnoj seriji koja se opet seli u njihovu dvoranu. Slijede dvije utakmice u njihovom TD Gardenu, a jedna pobjeda će im donijeti NBA titulu.

Treba napomenuti kako je ovo bila treća najveća pobjeda u NBA finalima.

Najbolji košarkaš Dallasa i ovog je puta bio Luka Dončić koji je svoju ekipu predvodio do pobjede sa 29 postignutih poena pet skokova i asistencija te tri ukradene lopte. To je Slovencu pošlo za rukom u prvih pola sata utakmice što je ujedno bio i rekord Mavsa.

Kyrie Irving bio je drugi najbolji igrač domaćeg tima s 21 poenom i šest asistencija. Kada je u pitanju ekipa Bostona, podbacili su mu svi. Jayson Tatum je ubacio samo 15 poena, dok je Holiday dodao 10.

Naredni, peti meč finalne serije igra se u noći sa ponedjeljka na utorak u Bostonu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo