21°C
Mostar 26°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 23°C

15.06.2024 / 14:10 Fudbal - Stanko Bubalo

Bivšeg hrvatskog napadača pitali osjeća li išta prema BiH: 'Teško pitanje...'

Bivšeg hrvatskog napadača pitali osjeća li išta prema BiH: 'Teško pitanje...'
Foto: YouTube
Bivši hrvatski napadač Stanko Bubalo bio je gost jedne emisije uoči Evropskog prvenstva 2024. godine.

U podcastu "Vrisak Specijala", Bubalo je govorio o mnogim temama, a ovaj rođeni Širokobriježanin je u jednom dijelu intervjua dobio i jedno "lično pitanje".

Voditelj je Bubala, koji je rođen u Širokom Brijegu i koji već dugo radi u bh. fudbalu, upitao za mišljenje o bh. reprezentaciji, tačnije da li osjeća neku posebnu emociju kada gleda utakmice BiH.

"Malo želje imam. Mislim, drago mi je da pobijede, ali nije to naša država. Odnosno, to jeste naša država, mi u njoj živimo, ali mi smo nastrojeni da navijamo za Hrvatsku. Vrlo je to teško pitanje. Volim kada BiH pobijedi, u svakom slučaju. Volio bih da je reprezentacija jača, ali mislim da trebaju proći generacije da budemo pravi. Da BiH bude prava", odgovorio je Bubalo.

O jačini reprezentacije BiH.

"Stalno mijenjaju trenere... Ne znam. Teško je izabrati prave igrače. Ovi stariji, Džeko i ekipa, su već 'za penzije' što se kaže. Žao mi je što nisu gore, ali šta ćeš, to je tako. Imali su sve protiv Ukrajine, a onda prime dva gola u deset minuta. To se ozbiljnim reprezentacijama ne smije desiti".

Bubalo je na početku karijere nastupao za Široki Brijeg, odakle je otišao u Osijek, a iza toga bio je član šampionske generacije Hajduka iz 2001./2002. godine prije nego što je preselio u austrijski Kärnten. Kasnije se vratio u Široki Brijeg, a odigrao je i dvije utakmice za reprezentaciju Hrvatske.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo