14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

17.06.2024 / 10:09 Regija - Skoplje

Mickoski otkrio imena ministara u novoj vladi Sjeverne Makedonije

Mickoski otkrio imena ministara u novoj vladi Sjeverne Makedonije
Hristijan Mickoski

Mandatar za sastav vlade i lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski priopćio je imena kadrovskih rješenja u novoj vladi iz koalicije "Tvoja Makedonija", koja su potvrdili izvršna vlast i Centralni komitet partije.

On je na konferenciji za medije u nedjelju rekao da je njihov posao "da Makedoniju vrate ljudima" i da dolaze dobra vremena za građane.

"Nemamo luksuz da ne uspijemo, niti da ponavljamo greške prošlih režima koji su izgubili vezu s jedinim suverenom narodom. Polažem veliku nadu u ove ljude koje predlažem i pred nama je mnogo posla. Moramo da zasučemo rukave jer je situacija očajna", rekao je Mickoski.

Mandatar je priopćio i imena novih ministara u makedonskoj Vladi. Prijedlog za novog ministra transporta i potpredsjednika Vlade je Aleksandar Nikoloski, ministar obrane Vlado Misajlovski, a Gordana Dimitriovska Kočoska bit će ministrica financija.

Timčo Mucunski bi trebao biti novi ministar vanjskih poslova i vanjske trgovine, Zlatko Perinski ministar lokalne samouprave, Stefan Andonovski za informacijsko društvo i digitalnu transformaciju, Borko Ristovski za sport, a Sanja Božinovska za energetiku, rudarstvo i mineralne resurse.

Za vicepremijera i ministra zaduženog za odnose između zajednica predložen je Ivan Stoilković, za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Cvetan Tripunovski, za kulturu i turizam Zoran Ljutkov, za prosvjetu i nauku Vesna Janevska, a za politički sistem Ljupčo Dimovski.

Dosadašnji tehnički ministar unutarnjih poslova Panče Toškovski ostaje na istoj funkciji, a ministar zadužen za integraciju i provođenje Dekade Roma bit će Šaban Saljiu, prenose mediji u regiji.

(Vijesti.ba / FENA) 

Izdvajamo