14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

17.06.2024 / 19:03 Magazin - Velika Britanija

Princeza Charlotte morala vratiti zvečku vrijednu 40.000 eura

Princeza Charlotte morala vratiti zvečku vrijednu 40.000 eura
Foto: X
Princeza Charlotte je nakon rođenja dobila dječju zvečku vrijednu 41.510 eura. 

No zbog strogih kraljevskih protokola skupocjeni poklon nije mogla zadržati, piše The Mirror. Kompanija Natural Sapphire ovu zvečku izradila je od 18-karatnog bijelog zlata, a ukrašena je dijamantima, safirima i rubinima.

"Kada su se zaručili Kate i William, princeza je nosila prsten s plavim safirom, koji je pripadao princezi Diani. Nakon njihovih zaruka prodaja plavog safira je porasla jer su žene željele biti baš kao Kate", rekli su svojedobno iz kompanije.

"Danas nastavljamo rasti kao kompanija i s velikim veseljem slavimo rođenje novog člana u kraljevskoj obitelji. Zahvaljujemo Kate i Williamu što su našu kompaniju predstavili svijetu darujući im prilagođeno dizajniranu zvečku za bebe, prikladnu za njihovu princezu", dodali su tada.

"Darovi za bebe izrađeni od plemenitih metala tradicija su koja datira iz 18. stoljeća. Naša luksuzna zvečka, vrijedna 45.000 dolara, izrađena je od 18-karatnog bijelog zlata i obložena safirima, rubinima i dijamantima. Takav jedinstveni dar, za razliku od svih onih koje će dobiti od dobrotvora širom svijeta, sigurno će biti cijenjen", hvalila se kompanija.

Ipak, Charlotte najvjerojatnije nije mogla zadržati zvečku iako to nisu potvrdili iz Kensingtonske palače.

"Kensingtonska palača nije objavila jesu li William i Kate doista primili raskošnu dječju igračku s obzirom na to da se darovi komercijalnih kompanija ne prihvaćaju", objašnjava Express.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo