22°C
Mostar 31°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 27°C
Bihać 26°C

18.06.2024 / 12:32 Regija - Direktor FK Crvena zvezda

Terzić otkrio: Kako Vučić novcem iz budžeta 'pomaže' Dodiku i RS-u kad je raspoložen?

Terzić otkrio: Kako Vučić novcem iz budžeta 'pomaže' Dodiku i RS-u kad je raspoložen?
Foto: Arhiva
Zvezdan Terzić, direktor FK Crvena zvezda, ispričao je pred kamerama kako je jednom prilikom ručao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a tada posvjedočio njegovom telefonskom razgovoru sa Miloradom Dodikom, predsjednikom bh. entiteta RS, u kom mu obećava da će mu, kako piše Nova.rs, dati novac građana.

Prema Terzićevim riječima, Vučić je rekao Dodiku da će dati novac za RS jer je "dobro raspoložen" zbog pobjede Crvene Zvezde, a ako ovaj klub uđe u Ligu šampiona – daće duplo više novca.

Direktor Zvezde je u intervjuu koji je dao Telegrafu uglavnom pričao o sportu. Pričao je Terzić o Zvezdi, Ligi šampiona, transferu Nemanje Radonjića... Ipak, ispričao je i priču o Aleksandru Vučiću, konkretno o tome kako predsjednik države obećava novac iz budžeta, koji pune svi građani, jer je "dobro raspoložen zbog Zvezde".


Kako je ispričao Zvezdan Terzić, na dan utakmice bio je na ručku sa Vučićem, koji je, zbog svog omiljenog kluba, bio vrlo dobro raspoložen.

“On je bio toliko raspoložen, toliko je vjerovao u prolaz, da ga je zvao i Milorad Dodik tokom ručka, tražio neku pomoć za RS. Nešto je tražio i Vučić mu je rekao: ‘Mile, imaš to. Dobro sam raspoložen danas, Zvezda pobjeđuje i imaš to. A da ti sad kažem, ako Zvezda prođe večeras i uđe u Ligu šampiona, imaš duplo više, duplo toga imaš.’ Kaže, ‘evo ti Terza da ti potvrdi’ i daje mi ga na telefon”, ispričao je Terzić kroz osmijeh.

Nakon toga, Terzić je ispričao da mu je Vučić rekao da utakmicu može da "riješi" Aleksa Vukanović. Potom je Vučić poželeo da to kaže i fudbaleru lično. Stoga, tražio je Terziću telefon "da ga čuje". Terzić je tako, kako kaže, i uradio.

"Ja okrenem Vukanovića, kažem evo hoće da te čuje predsjednik Republike. Mislim, Vukanović je svjedok, i Vukanović je to i pričao. I kaže mu Vučić: ‘Sine, slušaj šta ti kažem. Večeras pobjeđujemo, ulazimo u Ligu šampiona i ti ćeš da daš gol. I ti ćeš da daš gol.’ Meni posle Vukanović kaže ‘direktore, ja sam mislio da se Vi zezate, nisam mislio da ćete mi stvarno dati Vučića na telefon”, ispričao je Terzić za Telegraf.

Već je poznato da je Vučić vatreni navijač Crvene zvezde. Recimo, krajem poršle godine, objavljene su fotografije sa tribine, na kojima se vidi kako predsjednik Srbije, odmah pored Terzića, navija, viče, hvata se za glavu...

Istovremeno, Vučić voli da iskoristi priliku i da "prozove" suparnički Partizan, uglavnom kada je u pitanju ogroman poreski dug ovog kluba.

"Najpopularnije je reći da su protiv države, ali je sramota reći da dobijaju pare od države. Postojali ne bi da nema države. Od svih onih velikih akcija za skupljanje poreza dinara nisu uplatili. Samo da to imate u vidu. I to vam životom garantujem. Na današnji dan dužni su skoro šest miliona eura, Zvezda u košarci duguje 1,2 miliona eura“, rekao je Vučić u februaru.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo