15°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

19.06.2024 / 15:54 BiH - Potpisani ugovori

Sabornoj crkvi u Sarajevu više od 350 hiljada KM za izgradnju infrastrukture

Sabornoj crkvi u Sarajevu više od 350 hiljada KM za izgradnju infrastrukture
Foto: FENA

Dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetili su Sabornu crkvu u Sarajevu i tom prilikom su potpisani ugovori o podršci za sanaciju i izgradnju infrastrukture za potrebe crkve, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osigurala je sredstva za realizaciju potpisanih ugovora. Ova sredstva će omogućiti neophodne radove na sanaciji i unapređenju infrastrukture Sabornog hrama, što će doprinijeti očuvanju vjerskog nasljeđa i podršci povratnicima u njihovom svakodnevnom životu.

- Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je više od 350 hiljada KM, što je najveći pojedinačni iznos podrške za jednu instituciju Srpske pravoslavne crkve u BiH. Sa starješinom hrama, jerejem Nemanjom Đureinovićem, razgovarali smo o stanju vjerskog života povratnika pravoslavaca i potrebama ove zajednice. Naša zemlja je dom jedinstvene kulture, protkanih religijskim tradicijama, a svaki doprinos očuvanju i unapređenju ovih vrijednosti predstavlja korak ka jačanju zajedništva i razumijevanja među našim ljudima - istakao je ministar Dizdar.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo