22°C
Mostar 31°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 28°C
Bihać 26°C

19.06.2024 / 16:22 Politika - Federalni ministar

Isak: Dodik se uspio 'mirno razdružiti' samo sa bankama i karticama

Isak: Dodik se uspio 'mirno razdružiti' samo sa bankama i karticama
Foto: Ilustracija
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu najave da će Vlada RS-a sutra podnijeti sporazum o "mirnom razdruživanju" bosanskohercegovačkih entiteta.

- Ni do kakvog "razdruživanja" bosanskohercegovačkih entiteta neće doći. Razdružiti se mogu samo veze koje su ranije bilo udružene, a Bosna i Hercegovina je država koja nije nastala udruživanjem njenih entiteta - kazao je.

Naglasio je da RS postoji samo kao administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine i da nikako drugačije ne može i neće postojati.

- Milorad Dodik uspio je u proteklom periodu jedino se "mirno razdružiti" sa komercijalnim bankama i debitnim karticama koje više ne može koristiti zbog uvedenih sankcija. Na štetu državljana Bosne i Hercegovine, koji imaju prijavljeno mjesto prebivališta u bh. entitetu RS-a, uspio je "mirno razdružiti" ekonomiju ovog entiteta sa stranim investitorima koji ne žele ulagati u bh. entitet RS-a zbog politike SNSD-a. I tome se ne trebamo radovati jer u bh. entitetu RS-a žive naši državljani koji trpe i čiji džepovi osjete posljedice sumanute politike Milorada Dodika - istakao je.

Umjesto što troši vrijeme i resurse na sporazume koji su beskorisni i koji nikada neće biti potpisani, Isak preporučuje da se posveti razmišljanju o sporazumu od kojeg bi mogao imati neku koristi – Sporazumu o priznanju krivnje između optuženog Milorada Dodika i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz FMUP-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo