16°C
Mostar 22°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 21°C
Bihać 19°C

19.06.2024 / 18:13 Fudbal - Razočaran Hrvatskom

Bivši Željin trener iskreno o Modriću: Meni je neprijatno da ga kritikujem, ali...

Bivši Željin trener iskreno o Modriću: Meni je neprijatno da ga kritikujem, ali...
Foto: Vijesti.ba/Ilustracija
Nekadašnji trener Željezničara Tomislav Ivković jedan je od HRT-ovih analitičara u emisijama posvećenih Evropskom prvenstvu.

Posebno zanimljivo, ali i iskreno izlaganje Ivković je imao u studiju nakon remija Hrvatske sa Albanijom (2:2) u kojem je rekao sve ono što zaista misli.

"Rezultat je realan. Albanci su imali zicer za 2:0, prvo poluvrijeme su nas vile nosile, imali smo čudesnih minuta do drugoga gola. Dvije izmjene koje su ušle na kraju, s njima nismo dobili ništa. Nakon što smo vodili 2:1, nismo iskoristili mentalitet Albanaca da ih dobijemo iz kontre i polukontre", započeo je pa nastavio:

"Jako dugo sam u nogometu i meni je bilo jasno sve i prije prvenstva, kao što je bilo jasno i Daliću. On je stao iza tih igrača iako je bilo jasno da nisu u formi. To nije kritika, nego činjenično stanje. Juranović ne igra u Unionu. Šutalo otkad je došao u Ajax, od igrača koji je bio šmeker postao je igrač koji to jednostavno više nije".

"Perišić koji je jedan od najvećih profesionalaca ikad nekako je izgurao utakmicu do kraja. Brozović nije više na toj razini. Čekamo da se nešto dogodi, a ništa se ne događa. Ja kao kritičar to mogu reći. Treba reći iskreno", rekao je Ivković i potom spomenuo Luku Modrića:

"Meni je neprijatno da kritikujem Modrića. Modriću se ispričavam, ali ja moram reći što vidim. On jednostavno više nije igrač kakav je bio".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo