13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C

20.06.2024 / 18:01 Ekonomija - Treći krug

Nastavlja se projekat ’Zaključavamo cijene’, ovo je svih 50 proizvoda

Nastavlja se projekat ’Zaključavamo cijene’, ovo je svih 50 proizvoda
Foto: Ilustracija
Treći krug projekta Federalnog ministarstva trgovine, Udruženja poslodavaca, potrošača i sindikata počinje danas, 20.06. i traje naredna tri mjeseca.

Nakon uspješno provedene akcije u trajanju od šest mjeseci u okviru koje je potrošačima omogućena ušteda na korpi proizvoda od 17,5 posto odnosno 50 KM, te povećanog prometa domaćih proizvoda, poslodavci su u saradnji sa sindikatom i Udruženjima potrošača, bez direktnog učešća Federalnog ministarstva trgovine, odlučilo nastaviti ovu akciju.

Spisak u trećem krugu akcije obuhvata 50 proizvoda, a za nastavak se prijavilo 21 trgovačko društvo (oko 1.100 trgovina).
 
‘’Projekat ‘’Zaključavamo cijene’’ baziran je na dobrovoljno-dogovornoj osnovi i pokrenut na inicijativu Federalnog ministarstva trgovine uz participiranje Udruženja poslodavaca, Sindikata trgovine, udruženja potrošača i domaćih proizvođača, te kao takav predstavlja jedan sasvim novi modaliteta partnerskog odnosa svih relevantnih aktera u oblasti trgovine’’ podsjetila je Merima Maslo savjetnica ministra trgovine.

Federalno ministarstvo trgovine i svi sudionici u Projektu su, u cilju stabiliziranja cijena i ublažavanja rasta inflacije, kroz dijalog i partnerski odnos na jedan novi način promovisali društveno odgovorno poslovanje trgovaca.

U projektu su učestvovala 32 privredna društva sa oko 1.500 trgovinskih objekata, koji su u skladu sa spiskom osigurali najmanje jedan proizvod po zaključanoj cijeni na dogovoreni period.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo