13°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C

21.06.2024 / 08:24 Košarka - J.J. Redick

Lakersi imenovali novog trenera bez ikakvog trenerskog iskustva

Lakersi imenovali novog trenera bez ikakvog trenerskog iskustva
Nekadašnji NBA košarkaš J.J. Redick novi je trener Los Angeles Lakersa, javlja pouzdani ESPN-ov insajder Adrian Wojnarowski.

Zanimljivo da će mu to biti prvi angažman kao glavnom treneru u NBA ligi. Generalni menadžer Lakersa Rob Pelinka navodno je uzeo Redicka jer cijeni njegovu sposobnost da se poveže s igračima.

Smatra da ga mora okružiti elitnim, iskusnim pomoćnicima kako bi mu olakšao privikavanje na novi posao. Nije mu odmoglo ni što je u dobrom odnosu s LeBronom Jamesom, najboljim igračem Lakersa, koji se dvoumi hoće li ostati u Los Angelesu i sljedeće sezone.

Reddick na klupi Lakersa nasljeđuje Devina Hama, koji je ispao u prvom krugu doigravanja od Denvera. Proslavit će 24. juna 40. rođendan. Tokom igračke karijere Reddick je bio sjajan šuter, u NBA ligi je proveo 14 sezona.

Bio je izvanredan igrač na Univerzitetu Duke, na kojem drži brojne rekorde i na kojem je dobio brojne individualne nagrade. Nakon profesionalne karijere postao je stručni sukomentator, a snimao je i svoj podcast.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo