19°C
Mostar 29°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 29°C
Bihać 26°C

24.06.2024 / 20:00 Regija - Otrcano obraćanje

Vučić naciju prepadao eskalacijom, pa smirivao prasićima i litijumom

Vučić naciju prepadao eskalacijom, pa smirivao prasićima i litijumom
Foto: Vijesti.ba
U manje od dva mjeseca predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, upriličio je drugo obraćanje naciji.

Red straha, red Srbije u nebesima. Tako bi se u najkraćem moglo opisati ovo otrcano obraćanje.

Vučić je na samom startu naciju upozorio kako ima saznanja da će u narednkm mjesecima u Evropi i svijetu doći do eskalacije sa teškim posljedicama.

A onda red optimizma. Jer već 2027. godine, kao da eskalacije neće biti, Srbiju očekuje EXPO, prekretnica u razvoju.

- Nacionalni stadion biće povezan sa EXPOM, u toku su razgovori sa jednom od dvine najveće kompanije svineta - "Legends". Radićemo da, ne samo upravljaju stadionom u Beogradu, već i u Zaječaru, Loznici, Leskovcu. Priredbe i manifestacije na Nacionalnom stadionu pripadaće EXPU". Dozvoljeno nam je da EXPO bude na 25 hektara. Odvojili smo malo veći prostor, trg sa binom, gde će biti i druge velike kompanije da se predstave. Imamo EXPO promenadu, pešačka zona ide od željezničke stanice - pojašnjvao je Vučić crtajući naciji sve na tabli kao da eskalacije neće biti.

Uslijedio je red ekonomskih pokazatelja. Zarada nikad veća, Srbija najveći rast u Evropi. Ali da bi se vinula u nebesa ... potrebna joj je glavna tema obraćanja naciji - litijum.

Ako se krene u projekt s litijumom, kaže Vučić, imaće najbolje baterije za automobile na svijetu, a BDP više neće biti s najvećim rastom u Evropi, nego u svemiru.

- Ode Srbija u nebesa. To nije jednokratno, to bi bilo svake godine, desetinama godina, kaže Vučić.

Ali da se nacija ne bi previše opustila, Vučić je ponovio staru mantru o nastanku hrane.

- Moja je pretpostavka da će biti velikih nedostataka hrane, ne samo kod nas, nego u svetu.  Vidite šta smo sve obezbedili, koje količine pšenice, kuhinjske soli, tovnih prasića, šećera, testenine i svega drugog- dočarao je Vučić situaciju naciji.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo