24°C
Mostar 28°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 26°C

27.06.2024 / 22:43 Politika - Projekat CEB II

U Doboju svečano uručeni ključevi 134 stana za izbjegla i raseljena lica

U Doboju svečano uručeni ključevi 134 stana za izbjegla i raseljena lica
Foto: Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, na današnjoj svečanosti u Doboju uručio je ključeve za izbjegla i raseljena lica, za čiju izgradnju i opremanje je, u okviru projekta CEB II, uloženo 8.522.000 KM.

Ministar Hurtić čestitao je svim korisnicima, njih ukupno 134, i poželio ljepši i ugodniji život, kakav zaslužuje svaki čovjek.

- Sa današnjim useljenjem, u Bosni i Hercegovini završeni su radovi na izgradnji zgrada u okviru 53 podprojekta, čime je obezbijeđeno trajno stambeno zbrinjavanje za 1.597 porodica. U okviru projekta CEB II u Bosni i Hercegovini realizuje se 68 podprojekata (stambenih zgrada), a bit će izgrađeno oko 2.045 stanova po modelu socijalnog neprofitnog stanovanja i djelimično u okviru institucionalnih centara za smještaj, za smještaj porodica koje su obuhvaćene na 104 registrovane lokacije kolektivnih centara i alternativnih smještaja u Bosni i Hercegovini' - kazao je Hurtić.

Nakon svečanosti, ministar je sa ostalim zvaničnicima, obišao je naselje Bare, gdje je presječena vrpca i zvanično predat novoizgrađeni objekat, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo