15°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

06.07.2024 / 11:35 Regija - Reakcije

Vučić: Bećirović i Helez neka se bave rezolucijama i dronovima, a Srbija će...

Vučić: Bećirović i Helez neka se bave rezolucijama i dronovima, a Srbija će...
Foto: Arhiv

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Denisu Bećiroviću i Zukanu Helezu "da se bave rezolucijama i dronovima, a Srbija će prugama, putevima i privrednim rastom".

- Neka se oni bave rezolucijama i dronovima, a mi ćemo prugama, putevima i rastom Srbije - rekao je Vučić novinarima u Nišu.

Predsjednik Republike Srbije obišao je danas pripremne radove i prisustvovao ceremoniji početka izgradnje željezničke obilaznice oko Niša.

"Ovdje se danas piše historija. Mijenjamo lice Srbije. Pravimo drugačiju, moderniju, bogatiji Srbiju, posebno jug naše zemlje.

Gradimo obilaznicu oko Niša čime ćemo sačuvati živote mnogih Nišlija, koje smo u prethodnom periodu izgubili. Ova pruga donosi razvoj, napredak i budućnost za Niš, a ja se nadam da više niko neće morati da napušta svoju zemlju, već da ostati i ovdje planirati svoju budućnost.

Ova obilaznica košta više nego godišnji budžet Niša, čime smo pokazali koliko je za nas Niš važan.

Potrebno je da nastavimo da radimo, da se borimo, da svi zajedno sagledavamo svoje nedostatke i mane, da se mijenjamo i radimo svi zajedno za budućnost Srbije", poručio je Vučić.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović je prilikom nedavne posjete Rimu predložio predsjedniku parlamenta Italije Lorencu Fontani da italijanski poslanici usvoje rezoluciju kojom bi podržali nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

Ministar odbrane u Vijeću ministara BiH Zukan Helez objavio je na društvenim mrežama snimak drona, uz poruku da je to najbolji penicilin za "razdruživanje RS i FBiH", nakon poziva za "mirno razdruživanje" iz manjeg bh. entiteta. 


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo