13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

13.07.2024 / 20:47 Tenis - Osvojila Wimbledon

Krejčikova: Najbolji dan moje teniske karijere

Krejčikova: Najbolji dan moje teniske karijere
Foto: X
Češka teniserka Barbora Krejčikova izjavila je poslije osvajanja Wimbledona da je današnji dan najbolji u njenoj karijeri, kao i u njenom životu.

Krejčikova je danas u finalu Wimbledona pobedila Italijanku Јasmine Paolini rezultatom 2:1 u setovima.

- Nemam riječi, ovo je nerealno što se desilo, najbolji dan moje teniske karijere, najbolji dan mog života. Teško mi je da objasnim šta osjećam sada, čestitam Јasmine i njenom timu, bilo je sjajno finale, borile smo se za svaku loptu. Na kraju sam imala sreće, ona je odigrala finale Roland Garrosa prije nekoliko nedjelja, čestitam joj na tome - izjavila je Krejčikova na terenu poslije meča.

Paolini je u desetom gemu trećeg seta imala imala dvije brejk lopte, ali je Krejčikova uspjela da ih spasi i završi meč.

- Govorila sam sebi da budem hrabra, da je bilo 5:5 nastavila bih da igram i da se borim. Bio je težak meč, sjajno finale, takmičenje, srećna sam što stojim ovdje - rekla je Krejčikova.

Krejčikova je tako došla do druge titule na Grand Slam turnirima, pošto je 2021. pobijedila na Roland Garrosu.

- Mislim da niko nije vjerovao da mogu da dođem do finala i da osvojim turnir i ja ne mogu da vjerujem, nisam imala dobar početak sezone, nevjerovatno je da stojim ovdje i da sam pobjednica - zaključila je Krejčikova.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo