14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

24.07.2024 / 09:31 Tenis - Iznenađujuća odluka

Đoković neće boraviti u Olimpijskom selu s drugim sportistima

Đoković neće boraviti u Olimpijskom selu s drugim sportistima
Foto: Arhiv
Novak Đoković neće između nastupa na olimpijskom teniskom turniru u Parizu boraviti u olimpijskom selu.

Za mnoge najbolji teniser svih vremena odlučio se na izolaciju kako bi imao potreban mir u pokušaju da osvoji olimpijsko zlato, jedinu nagradu koja mu nedostaje u blistavoj karijeri.

Teniski turnir na ovogodišnjim Olimpijskim igrama igrat će se na terenima Roland Garrosa. Đoković će na njemu tražiti prvo olimpijsko zlato i svoju prvu olimpijsku medalju nakon bronce osvojene u Pekingu 2008. godine.

Nakon Pekinga, Đoković je još dvaput nastupao u pojedinačnoj konkurenciji na Igrama. Godine 2012. zauzeo je četvrto mjesto u Londonu, a isti rezultat ponovio 2021. na tokijskim Igrama. U Tokiju je bio stanovnik olimpijskog sela.

"Uživam u svakoj sekundi, na mjestu s više od deset hiljada sportista, razmjenjujem znanja, životne priče i stvari o sportu. Takvo iskustvo ne možete dobiti nigdje drugdje", izjavio je prije tri godine. Ipak, Đokovićev boravak u društvu izaziva pažnju i interes drugih sportista koji bi popričali s njim ili se s njim fotografisali. To mu oduzima mir, a on mu je potreban za ostvarivanje zadanog cilja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo