14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

26.07.2024 / 08:37 Tenis - Pariz 2024

Upitan Nadalov nastup na Olimpijskim igrama

Upitan Nadalov nastup na Olimpijskim igrama
Foto: FB

Nastup 38-godišnjeg španskog teniskog velemajstora Rafaela Nadala na Olimpijskim igrama u Parizu je upitan zbog povrede bedrenog mišića desne noge, izjavio je njegov trener Carlos Moya.

"Nadal je imao bolove tokom četvrtka. Situacija nije bila dobra kroz cijeli dan. Svaku njegovu bol shvaćamo ozbiljno i u ovom trenutku ne mogu reći hoće li nastupiti na olimpijskom turniru. U ovom trenutku mu je potreban odmor i liječenje", izjavio je Moya, nekada također iznimno uspješan španski teniser.

Ove godine Nadalov fokus je bio na Olimpijskim igrama gdje bi trebao nastupiti u obje konkurencije. U pojedinačnoj mu je žrijeb na startu dodijelio za suparnika Mađara Martona Fucsovicsa, a u slučaju pobjede već bi u drugom kolu, vrlo vjerovatno, igrao protiv svog velikog rivala Novaka Đokovića.

Ima zlata iz pojedinačne konkurenciji i u parovima

Nadal je prijavljen i za olimpijski turnir parova gdje bi trebao igrati zajedno sa sunarodnjakom Carlosom Alcarazom. Nadal je tokom veličanstvene karijere čak 14 puta osvajao Roland Garros gdje će se održati olimpijski turnir.

Nadal je već osvojio zlatnu olimpijsku medalju, kako pojedinačnu tako i u konkurenciji parova.

Pojedinačno je zlatni bio na Igrama u Pekingu 2008. godine, dok je u parovima slavio s Marcom Lopezom u Rio de Janeiru osam godina kasnije.

U posljednje vrijeme Nadal igra vrlo malo zbog brojnih problema s povredama. Prošle sedmice je nastupio na ATP turniru u švedskom Bastadu gdje je u finalu poražen od Portugalca Borgesa, podsjeća Hina.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo