14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

26.07.2024 / 15:05 Košarka - Sarajevo

Reprezentativac Konga novo pojačanje KK Bosna, ambicije za titulu rastu

Reprezentativac Konga novo pojačanje KK Bosna, ambicije za titulu rastu
Foto: KK Bosna

Košarkaški klub Bosna doveo je reprezentativca Konga Christiana Lutetea u svoje redove.

Šuter će biti sjajno pojačanje Studentima u ABA 2 ligi i domaćem prvenstvu, a njegov angažman je dokaz najviših ambicija sarajevskog kluba.

Njihov cilj je titula drugog ranga regionalnog takmičenja, a eventualno osvajanje vratilo bi ih u ABA ligu u kojoj su davno nastupali.

“Claude Christian Lutete IV u redove ‘Bosne’ dolazi iz francuskog ‘Nantesa’, gdje je prošle sezone prosječno ubacivao 14.8 poena, uz 4.1 skok te procenat šuta za 3 poena od 38.4%, za 28 minuta na parketu.

Lutete je rođen 1996. godine u SAD-u, NCAA koledž karijeru ostvario je na Univerzitetima “Radford” i “UMass Lowell”, da bi se otisnuo u Evropu igrajući za rumunsku “Sibiu”, kosovski “Prizren” i finski “Kobrat”, te od 2022. za francuske “Évreux” i spomenuti “Nantes”. Za reprezentaciju Konga debitirao je 2022. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Ovaj sjajni šuter, visok 196 cm, bit će veliko osvježenje na našim bekovskim pozicija te smo sigurni da će svojim trudom i zalagnjem potvrditi epitet sjajnog pojačanja, s kojim dolazi u Sarajevo! “, piše u saopštenju KK Bosna.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo