7°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

30.08.2024 / 21:54 Rukomet - Hrvatska

Karabatić se na odmoru družio sa Spahićem: "Brat, prijatelj, podrška"

Karabatić se na odmoru družio sa Spahićem: "Brat, prijatelj, podrška"
Foto: Facebook
Na Ljetnim olimpijskim igrama u Parizu Nikola Karabatić završio je karijeru kao najtrofejniji i najbolji rukometaš svih vremena, a sada uživa na zasluženom odmoru u Hrvatskoj.

Sa suprugom, 40- godišnji rukometaš trenutno uživa u Trogiru, odakle je i njegov pokojni otac Branko.

Navedeno je otkrio objavom serije fotografija sa suprugom iz šetnje po staroj gradskoj jezgri Trogira, ali i videom na Instagram storyju. U njemu u jednoj trogirskoj gostionici uz svirače pjeva pjesmu Mladena Grdovića 'Dalmatinac sam' uz izmijenjene stihove 'plavo more zna, da ga volim ja, splitskog Hajduka'.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nikola Karabatic (@nikolakarabatic44)


Također, Karabatić se susreo s legendarnim kapitenom nogometne reprezentacije BiH Emirom Spahićem koji je na društvenim mrežama podijelio fotografiju s francuskim rukometašem.

"Brat, prijatelj, podrška", napisao je Spahić na Facebooku.

Brat,prijatelj,podrska

Posted by Emir Spahic on Petak, 30. avgust 2024.

Karabatićev otac Branko također je bio rukometaš i igrač niškog Železničara. U gradu na jugu Srbije upoznao je suprugu Radmilu i tamo im se rodio najstariji sin Nikola. Kada su Nikoli bile tri godine, preselili su se u Francusku, gdje je njegov otac dobio trenerski posao.

Na Olimpijskim igrama u Parizu, 40- godišnji Karabatić se umirovio. Njemačka je ludim preokretom svladala reprezentaciju Francuske i tako okončala njegovu bogatu karijeru.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo