7°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

02.09.2024 / 12:58 Vijesti iz ZDK - Zenica

Početak školske godine u ZDK: Učenicima besplatni udžbenici, prosvjetarima novi kolektivni ugovor

Početak školske godine u ZDK: Učenicima besplatni udžbenici, prosvjetarima novi kolektivni ugovor
OŠ "Vladimir Nazor" bila je domaćin centralne svečanosti povodom početka nove školske 2024/2025. godine za Zeničko-dobojski kanton (ZDK), a svečanosti je prisustvovala delegacija ZDK-a na čelu s premijerom Nezirom Pivićem i predsjedavajućim Skupštine Ćazimom Huskićem.

Premijer Pivić je u svom obraćanju rekao da je obrazovanje u fokusu Vlade koju predvodi, što pokazuje kontinuiranim ulaganjem u školsku infrastrukturu, reformom nastavnih planova i programa, ali i poboljšanjem materijalnog položaja prosvjetnih radnika, koji će uskoro biti dodatno unaprijeđen novim kolektivnim ugovorom.



Naglasio je da su Vlada i Ministarstvo za obrazovanje, nauku ove godine osigurali besplatne udžbenike za učenike svih razreda osnovne škole, za što su izdvojena sredstva u iznosu od oko 4 miliona KM.

- Obrazovanje je jedan od najvažnijih segmenata društva i jedan od najvećih prioriteta vlade koju predvodim, jer bez kvalitetnog obrazovanja nema ni nauke, ni privrede, ni društva znanja - rekao je premijer Pivić.



Posebnu dobrodošlicu poželio je prvačićima, kojima je zajedno sa ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirzom Mušijom uručio besplatne udžbenike i školski pribor.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo