7°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

02.09.2024 / 16:00 Zanimljivosti - Nova funkcija

WhatsApp uvodi novine za provjeru privatnosti

WhatsApp uvodi novine za provjeru privatnosti
Foto: Unsplash

Funkcija provjere privatnosti od sada vodi korisnike kroz niz koraka, pružajući im pomoć da konfigurišu svoje postavke privatnosti u skladu sa potrebama.

WhatsApp radi na novoj funkciji koja će omogućiti lak pristup ekranu privatnosti. Aplikacija je uvela novu funkciju koja pruža mogućnost korisnicima da lako pristupe ekranu za provjeru privatnosti i dostupna je nekim beta testerima na Androidu.

Navedena funkcija pruža zgodan način za korisnike da ga pregledaju i prilagode svoja podešavanja privatnosti u bilo kom trenutku.

Ranije su korisnici morali da čekaju da im WhatsApp zatraži baner za proveru privatnosti prije nego što su mogli da pristupe ovim podešavanjima.

Sa novim ažuriranjem, korisnici mogu namjenski da izvrše provjeru privatnosti. Ova promjena nudi veću fleksibilnost i kontrolu, pružajući mogućnost korisnicima da proaktivno upravljaju svojim postavkama privatnosti.

Funkcija je dizajnirana tako da vodi korisnike kroz niz koraka koji pomažu u konfiguraciji postavke privatnosti u skladu sa potrebama.

Pokrivena su osnovna podešavanja kao što je ko može da vidi vašu profilnu sliku, status posljednjeg viđenja, informacije, ko može da vas doda u grupe i slično.

Nova funkcija je dostupna za izabrane beta testere. Ali u narednim danima biće dostupna gotovo svim korisnicima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo