7°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

02.09.2024 / 21:36 Vijesti iz ZDK - Pozitivne priče

Lijepa praksa: Prvačići u Tešnju dobili besplatne udžbenike i pribor

Lijepa praksa: Prvačići u Tešnju dobili besplatne udžbenike i pribor
Foto: Press služba ZDK

Povodom početka nove školske godine u Sportskoj dvorani u Tešnju organizovano je druženje za đake prvake sa područja ove općine, a svih 525 novih učenika dobili su besplatne udžbenike i školski pribor.

Besplatne udžbenike prvačićima su uručili premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija te načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, koji je, kao i svake godine, osigurao školski pribor.

- Ponosan sam na činjenicu da smo svim učenicima u osnovnim školama na području našeg kantona obezbijedili besplatne udžbenike. U tu svrhu ove godine je izdvojeno preko 4 miliona kM - rekao je Pivić obraćajući se djeci i roditeljima u prepunoj Sportskoj dvorani u Tešnju.

Rekao je da je Vlada koju predvodi opredijeljena da nastavi ulagati u školsku infrastrukturu, ali i poboljšanje materijalnog položaja prosvjetnih radnika. Kolektivni ugovor zvanično je istekao s 1. septembrom, tako da je sa sindikatom postignut dogovor o novom kolektivnom ugovoru i povećanju plate za 10 posto, saopćeno je iz Pres službe ZDK.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo