7°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

03.09.2024 / 08:16 Događaji / Promo - 10. oktobra

Put prema inovacijama i uspjehu u digitalnoj transformaciji: Pogledajte šta donosi IDT2024 u Sarajevu

Put prema inovacijama i uspjehu u digitalnoj transformaciji: Pogledajte šta donosi IDT2024 u Sarajevu
IDT2024

Pridružite se vrhunskim stručnjacima iz svijeta digitalne transformacije na IDT2024 konferenciji, koja će se održati 10. oktobra u Sarajevu. 

Treći put po redu, konferenciju organizuju Key Consulting i IDEA Software, pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH i podršku EBRD-a i EFSE-a. Jednodnevna konferencija, koja će se održati u Hotelu Hills, okupit će stručnjake i lidere iz regije i svijeta, te kompanije koje planiraju ili su već u procesu digitalne transformacije.

Digitalna transformacija u industrijama predstavlja proces u kojem se tradicionalni načini poslovanja i proizvodnje modernizuju i prilagođavaju digitalnim tehnologijama i alatima.

To uključuje korištenje digitalnih platformi, automatizaciju procesa, analizu podataka, implementaciju vještačke inteligencije i drugih digitalnih inovacija kako bi se optimizirala efikasnost, produktivnost i konkurentnost industrijskih sektora. Osnovni cilj digitalne transformacije je poboljšanje poslovanja, stvaranje novih poslovnih modela i pružanje boljeg iskustva korisnicima.

“Radeći sa kompanijama iz različitih industrija prepoznali smo potrebu za jednom ovakvom konferencijom koja ne samo da donosi trendove nego i rješenja za uspješnu digitalnu transformaciju. Ove godine ćemo posebnu pažnju posvetiti ESG-u i kako digitalizacija može pomoći u ostvarivanju zahtjevnih ESG ciljeva. Globalni trendovi nam nameću ove promjene i mi smo sretni što upravo na IDT2024 konferenciji možemo predstaviti i ponuditi neka od najboljih i najnovijih rješenja koja će unaprijediti radne procese i kompanijama obezbijediti održivost. IDT2024 će okupiti više od 20 govornika iz različitih industrija koji će podijeliti svoje uvide, najbolje prakse, naučene lekcije i još mnogo toga o ljudima, tehnologiji i elementima procesa digitalne transformacije” – ističu organizatori te dodaju kako je IDT2024 idealna prilika za stručnjake iz različitih oblasti uključujući telekomunikacije, proizvodnju i bankarski sektor, da razmijene iskustva i budu u toku s najnovijim dostignućima.

Uvodno predavanje održat će keynote speaker Adnan Behmen na temu „Key ingredients for successful digital transformation“- Ključni faktori uspješne digitalne transformacije. Adnan ima više od 25 godina globalnog iskustva u oblasti IT-a, a trenutno je na poziciji Senior IT Direktora u Procter & Gamble te predsjednik ABSL-a u BiH.

U okviru panela “Transforming Today for Tomorrow: Digitalna strategija – Kako izgleda uspješna mapa puta za digitalnu transformaciju”, učesnici konferencije će imati priliku da poslušaju neprocjenjiva iskustva Senada Kulenovića, Managing Partnera u firmi Agilcon, koji iza sebe ima mnoštvo uspješnih digitalnih transformacija u nekim od najzahtjevnijih poslovnih okruženja u kompanijama u regiji, te Floor van Gageldonk, CEO i osnivač firme Factorise iz Nizozemske, koji nude napredna i inovativna low-code rješenja za proizvodne kompanije.


 Floor van Gageldonk

Senad Kulenović

Kako uvođenje digitalnih alata i tehnologija kao što su prikupljanje i analitika podataka, IoT i AI može značajno unaprijediti ekološku održivost, društvenu inkluzivnost i transparentnost u upravljanju, odgovor će dati učesnici drugog panela na konferenciji “Budućnost ESG-a sa digitalnom transformacijom”, a jedan od učesnika je i Sandro Zovko, CEO firme ZGI, koja je lider u oblasti održivog razvoja i okoliša u BiH i Hrvatskoj.

Istaknuti tim stručnjaka medju kojima su Nermin Hadžić, CEO kompanije Bloomteq i Sedad Avdić svjetnik za Digitalnu strategiju TÜV Rheinland Groupe, će istražiti integraciju AI tehnologija i analizirati njihov uticaj na poslovni rast i konkurentnost u trećoj panel diskusiji “Innovate to Elevate: Moć AI u Digitalnoj Transformaciji”. Bit će to prilika da saznate kako kompanije mogu iskoristiti potencijal AI tehnologija za optimizaciju poslovanja, stvaranje novih vrijednosti i osiguranje održive konkurentske prednosti u savremenom digitalnom svijetu. Sedad Avdić predstavit će uticaj novog EU AI Acta, prvog sveobuhvatnog zakona o umjetnoj inteligenciji na svijetu, na poslovanje kompanija koje u svojim uslugama ili proizvodima koriste umjetnu inteligenciju.

U saradnji sa Bloomteq-om, vodećom organizacijom u oblasti umjetne inteligencije u Bosni i Hercegovini i osnivačima AI Instituta, tokom konferencije održat će se i AI Prompt Engineering Competition. Ovo je prilika za sudente i AI entuzijaste da pokažu svoje stručnosti u izradi efikasnih i inovativnih upita za AI modele. Učesnici će imati priliku da riješe izazove iz stvarnog svijeta, unaprijede svoje Prompt inženjerske vještine i takmiče se za vrijedne nagrade.

Bogat program će obuhvatiti nekoliko izvanrednih predavanja i radionica. U okviru predavanja „Budućnost prodaje: Uticaj AI na moderne prodajne strategije“ Mensur Zahirović, CEO Weezly i Easynote, će istaknuti razlike između izazova u prodaji u prošlosti i onih sa kojima se danas susrećemo, te će pokazati kako AI može potpuno promijeniti pristup prodaji.

Paralelno sa održavanjem konferencije, Rešad Rovčanin Partner FranklinCovey BiH, će održati vrlo zanimljivu radionicu “7 navika uspješnih ljudi”, istoimenog svjetskog priručnika s područja psihologije uspjeha, a Adis Mustabašić, CEO firme Altiinit, će sa učesnicima radionce obraditi temu finansijskog planiranja, analize i preformance managementa kroz korištenje malo drugačijeg pristupa u odnosu na tradicionalni koji većina kompanija danas koristi. Erno Rorive, CTO Factorise, će pripremiti radionicu i prezentaciju Low-code platforme za industriju, Factorise. Ova platforma sa nevjerovatnom lakoćom podržava procese u proizvodnim firmama.


Adis Mustabašić 


Rešad Rovčanin

Kompletan spisak učesnika kao i link za prijavu na IDT 2024 Konferenciju možete pronaći na www.idt.ba.

Program je dostupan ovdje, a sve novosti možete pratiti putem IDT Konferencija profila na Facebooku, Instagramu i LinkedInu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo