7°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

06.09.2024 / 10:40 SHOW - Atlanta

Preminuo Reper Rich Homie Quan (34), pronađen mrtav u svom domu

Preminuo Reper Rich Homie Quan (34), pronađen mrtav u svom domu
Foto: Instagram
Reper Rich Homie Quan preminuo je u dobi od 34 godine, piše TMZ. Izvijestili su da je reper, čije je pravo ime Dequantes Devontay Lamar, pronađen u svom domu u Atlanti. Uzrok smrti zasad nije poznat.

Predstavnik mrtvačnice okruga Fulton potvrdio je njegovu smrt, a autopsija će biti danas tokom dana.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by That's (@richhomiequan)

Quan je rođen u Atlanti u oktobru 1989. godine. Tamo je pohađao srednju školu i želio je postati profesionalni igrač bejzbola. Dobio je stipendiju za univerzitet Fort Valley State, ali je odustao. Zbog provala je proveo 15 mjeseci u zatvoru.

Započevši svoju karijeru 2011., Lamar je prvi put doživio glavni uspjeh sa svojim singlom Type of Way iz 2013. koji je dosegao 50. mjesto na listi Billboard Hot 100. Njegov debitantski album našao se na 33. mjestu liste Billboard 200.

Tokom karijere je sarađivao s izvođačima među kojima su Tyga, YG, Jeezy i Young Thug. U novembru 2016. Lamar je tužio svoju bivšu izdavačku kuću Think It’s A Game za dva miliona dolara zbog navodnih neisplaćenih tantijema. Izdavačka kuća je uzvratila tužbom zbog kršenja ugovora, a obje su tužbe na kraju riješene nagodbom izvan suda.

Lamar je imao četiri sina. Njegov najstariji, Devin, rođen je 2006., za što je Lamar znao tek pet godina kasnije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo