7°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

06.09.2024 / 19:00 Fudbal - Nakon Kolašinca

Barbarez najavio meč sa Holandijom: Još jedan igrač otkazao nastup

Barbarez najavio meč sa Holandijom: Još jedan igrač otkazao nastup
Foto: NFSBiH

Na Philips stadionu u Eindhovenu sutra će biti odigrana utakmica između Holandije i Bosne i Hercegovine, a uoči tog duela održana je press konferencija.

Na njoj su govorili selektor i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez i Edin Džeko.

Selektor je otkrio da je nakon Seada Kolašinca zbog povrede nastup otkazao i Anel Ahmedhodžić.

"Nažalost, od dvojice se moramo oprostiti. Prvi je Kolašinac, s kojim smo sve pokušali, ali ne ide zbog povrede. Od sinoć smo ostali i bez Ahmedhodžića koji je već otputovao na svoju destinaciju. Njegova želja je bila da se vrati, imao je povredu koja i nije bila nešto toliko, ali on se nije osjećao dobro i vratio se kući Vjerujemo mu", rekao je Barbarez.

Nakon toga bh. selektor okrenuo se odigranim utakmicama kao i narednoj.

"S razlogom smo tu gdje jesmo sada, a uvijek nam je falilo malo realizma. Nismo mi pokušali samo defanzivno igrati protiv Engleske i Italije, ali tako se utakmica razvije. Imamo plan koji ima svoje etape. Junski termin nam je trebao poslužiti za dobijanje stabilnosti i povratka patriotizma, a izgubiti od Engleske i Italije na onaj način nije sramota", dodao je selektor.

Susret između Holadnije i Bosne i Hercegovine igra se sutra od 20:45. Direktan tekstualni prijenos moći ćete pratiti na portalu Vijesti.ba.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo