7°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

07.09.2024 / 23:17 Fudbal - Reakcije na utakmicu

Džeko i Demirović nakon utakmice hvalili Bajraktarevića

Džeko i Demirović nakon utakmice hvalili Bajraktarevića
Foto: NFSBiH
Bh. napadači Edin Džeko i Ermedin Demirović bili su strijelci u večerašnjoj utakmici protiv Holandije, koju je naš tim izgubio sa 5:2.

Za BHRT je nakon susreta govorio kapiten Edin Džeko.

"Možda je 5:2 malo prevelik rezultat, ali ne mogu da kažem da je nezaslužen jer su imali mnogo šansi. Dosta su toga napravili nakon naših grešaka, teško je to zaustaviti protiv ovakvog protivnika. Momci su mladi, trebaju učiti iz grešaka, ako se nešto nauči onda će biti korisno", rekao je Džeko, koji je potom pohvalio debitanta Bajraktarevića koji mu je asistirao za pogodak:

"Mali Bajraktarević je odmah ljubio grb BiH nakon asistencije, i to treba da se cijeni. On je mlad, treba mu dati podršku, mi smo tu da mu pomognemo".

Svoj komentar je dao i Ermedin Demirović.

"Nije bilo dovoljno za ekipu, ali na kraju mogu reći da sam ponosan na ekipu i da smo na pravom putu. Imamo dobru generaciju, evo vidimo Bajraktarevića koji je odigrao top utakmicu, imao je hrabrosti da radi šta god želi na terenu i bio je odličan. Sada slijedi Mađarska, nemamo puno vremena za odmor ali spremit ćemo se što bolje. Ako odigramo kao danas nekih 60-70 minuta, možemo uzeti bod ili pobijediti tamo".

"Preponosan sam što igram za ovu zemlju i ove navijače. Njima svaka čast, zahvalni smo im", dodao je naš napadač.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo