8°C
Mostar 16°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

14.09.2024 / 14:51 Ostali sportovi - Sportska legenda

Tiger Woods uspješno podvrgnut šestoj operaciji leđa

Tiger Woods uspješno podvrgnut šestoj operaciji leđa
Foto: Facebook

Tiger Woods je u petak objavio da je uspješno podvrgnut operaciji leđa, nakon što su učestali grčevi i bolovi u leđima doprinijeli sezoni punoj povreda.

Ovaj 48-godišnjak je na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Twitter, objavio da je podvrgnut mikrodekompresijskoj operaciji lumbalne kičme zbog pritiska na živce u donjem dijelu leđa.

"Operacija je prošla glatko i nadam se da će ovo pomoći u ublažavanju grčeva i bolova u leđima koje sam osjećao tokom većeg dijela sezone 2024.", rekao je Woods. "Radujem se što ću se posvetiti oporavku i pripremama za povratak u normalne životne aktivnosti, uključujući golf."

Ove sezone, 15-struki osvajač velikih turnira učestvovao je na sva četiri velika turnira prvi put nakon saobraćajne nesreće 2021. godine u kojoj je pretrpio teške povrede nogu, zbog kojih mu je teško igrati 72 rupe tokom četverodnevnog turnira. Međutim, propustio je prolazak u zadnja tri pokušaja na četiri najveća turnira u ovom sportu.

Dr. Sheeraz Qureshi iz Bolnice za specijalnu hirurgiju u West Palm Beachu, Florida, izveo je operaciju i proglasio je uspješnom, dodaje se u Woodsovoj izjavi. Ovo je šesta operacija leđa u karijeri američkog golfera i prva od 2021. godine.

Uoči Otvorenog prvenstva u julu, pobjednik 82 turnira PGA Toura je bio odlučan da će igrati sve dok osjeća da još uvijek može pobjeđivati, uprkos pozivima na penzionisanje – uključujući i one od bivšeg svjetskog broja 2, Colina Montgomerieja.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo