8°C
Mostar 16°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

15.09.2024 / 14:05 Košarka - Član Predsjedništva BiH

Komšić ugostio delegaciju Košarkaškog kluba 'Dubai Basketball Club'

Komšić ugostio delegaciju Košarkaškog kluba 'Dubai Basketball Club'
Foto: Predsjedništvo BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je u zgradi Predsjedništva BiH ugostio delegaciju Košarkaškog kluba "Dubai Basketball Club", koji su u Sarajevo stigli povodom sudjelovanja na prestižnom 17. memorijalnom turniru "Mirza Delibašić".

Tokom sastanka, Komšić je istaknuo značaj međunarodnog turnira "Mirza Delibašić" koji čuva sjećanje na jednog od najvećih košarkaša u historiji Bosne i Hercegovine, te uspješno doprinosi uvezivanju sportista iz cijelog svijeta i jačanju regionalne sportske saradnje.

Također, Komšić je pozdravio današnje potpisivanje Memoranduma o saradnji između sarajevskog košarkaškog kluba "Bosna" i "Dubai Basketball Cluba", koji predstavlja značajan korak u izgradnji mostova između naših zemalja kroz sport i zajedničke vrijednosti.

Predstavnici Kluba, koje su predvodili predsjednik Kluba Salem bin Dasmal i generalni menadžer Dejan Kamenjašević, zahvalili su Komšiću na toplom prijamu i istaknuli svoje uzbuđenje zbog nastupa na turniru u Sarajevu, kao i očekivanja od predstojećih izazova u AdmiralBet ABA ligi. Izrazili su nadu da će buduća saradnja naših zemalja kroz sport omogućiti razmjenu iskustava, stručnog znanja i talenata, te biti inspiracija mlađim generacijama sportaša.

Na kraju prijama predstavnici Košarkaškog kluba uručili su simobolične personalizirane dresove za sve članove Predsjedništva BiH. Sastanku je nazočio i predsjednik sarajevskog košarkaškog kluba "Bosna" Dubravko Barbarić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo