17.09.2024 / 10:32 Izbori 2024 - Predsjednica NF

Trivić: Dodik potvrdio simbiozu sa Stanivukovićem

Trivić: Dodik potvrdio simbiozu sa Stanivukovićem
Foto: Arhiva
Predsjednik RS-a Milorad Dodik Dodik je jutros otvoreno priznao ono što govorim već više od godinu i po dana - da odlično sarađuje sa Draškom Stanivukovićem i da se Stanivuković unazad neko vrijeme predstavlja kao neko ko ima podršku SNSD-a za poziciju gradonačelnika Banjaluke, izjavila je Јelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Trivićeva podsjeća da je Dodik jutros izjavio da je imao bolju saradnju sa Stanivukovićem nego sa svojim koalicionim partnerima i time je de fakto priznao simbiozu, prenosi RTRS.

Ističe da je Dodik naveo da se mjesecima unazad Stanivuković predstavljao kao njegov kandidat za gradonačelnika i da ona vjeruje da je to istina.

Napominje da se Draško nadao da će mu njegov Mile vratiti uslugu za izbore 2022. godine kada je Stanivuković učinio sve da zatruje odnose u PDP i opoziciji i kada zapravo počinje pravi dil Stanivukovića sa Dodikom.

- Ovo Dodikovo priznanje nije samo veliko poniženje za sve časne i poštene ljude u PDP-u, već i za sve one koji su se borili za promjene 2020. godine, ali, nažalost, Stanivuković je pokazao da su promjene bile samo personalne, ali ne i suštinske. Vrlo brzo postao je najbolji Dodikov đak. U kriminalu naravno - naglašava Trivićeva.

Trivićeva kaže da su je optuživali da ruši opoziciju svojim napuštanjem PDP-a, da je kako kaže neko ko je izdao, ali već tada, a i sada, navodi ona "svima je potpuno jasno da za mene i Stanivukovića nije bilo mjesta pod istim krovom, jer je on pod krovom Milorada Dodika".

Trivićeva ističe da su oni ostali na pravom putu, da je opozicija ostala jedinstvena, što se vidi i po tome da su sve opozicione stranke podržale njenu kandidaturu za gradonačelnika na čemu im je zahvalna.

- Vjerujem da ćemo zajedno uspjeti u ovoj borbi, jer sada su stvari još jasnije, a da će građani Banjaluke za ove igrice kazniti i Stanivukovića i SNSD. Ali na stranu lični i politički odnosi Dodika i Stanivukovića, mi ćemo u 12 sati na Trgu Krajine danas održati pres na kojem ćemo iznijeti sav njihov zajednički kriminal. I sve prevare koje su uništile ovo društvo - navodi ona.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo