17.09.2024 / 21:30 Crna hronika - Tragedija kod Tuzle

Porodica prijavila nestanak Zuhdije Đinića iz Tuzle: Tijelo pronađeno u jezer Kop

Porodica prijavila nestanak Zuhdije Đinića iz Tuzle: Tijelo pronađeno u jezer Kop
Foto: Vijesti.ba

U tuzlanskom naselju Plane, jučer se od kuće udaljio Zuhdija Đinić. Porodica je danas uputila apel za pomoć u pronalasku, a u potragu se uključila i Gorska služba spašavanja Tuzla.

Nakon intenzivne potrage policiji je prijavljeno da se u jezeru Kop nalazi tijelo koje je kasnije identifikovano i gdje je utvrđeno da se radi o Zuhdiji Điniću.

"Dana 17.09.2024.godine, u 09,40 sati, PS Zapad Tuzla, prijavljeno je od strane člana porodice, da se Z.Đ.(1963) iz Plana, grad Tuzla, udaljio od kuće 16.09.2024. godine oko 14,30 sati. Postupajući po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici Policijake stanice Zapad, istražitelji OKP PU Tuzla su skupa sa pripadnicima GSS Tuzla, izašli na lokaciju sa koje se lice udaljilo, te poduzeli mjere i radnje na njegovom pronalasku. Nakon što je tijelo Z.Đ uz pomoć pripadnika GSS locirano u jezeru PK Šićki brod, oko 16,30 uz intervenciju Ronilačkog tima i Tima za brze intervencije Jedinice za specijalnu podršku Uprave policije MUP TK-a isto je izvučeno iz jezera. Smrt Z.Đ. konstatovao je ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla", saopšteno je uz Uprave policije MUP-a Tak.

O događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva TK, po čijem nalogu je izvršen uviđaj, a tijelo stradalog nakon identifikacije, također prema uputama tužioca, preveženo je u Komemorativni centar Tuzla, radi vršenja obdukcije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo