18.09.2024 / 21:04 Fudbal - Liga prvaka

Dedić i društvo u Pragu doživjeli pravi 'horor', remi u Bologni

Dedić i društvo u Pragu doživjeli pravi 'horor', remi u Bologni
Foto: X
Nastavljene su utakmice prvog kola ligaške staze Lige prvaka. Prva sezona u novom formatu Lige prvaka i više utakmica za sve ljubitelje fudbala. U Pragu je Sparta dočekala Salzburg predvođen našim Amarom Dedićem i austrijskom timu održala pravu lekciju.

U terminu od 18:45 večeras su odigrana dva zanimljiva susreta i vidjeli smo ukupno tri pogotka.

Sparta je slavila sa 3:0 te tako priredila "horor" noć gostima iz podnožja Alpa.

Povela je Sparta već u drugoj minuti, Kairinen je pogodio na asistenciju Harašlina i već tada je krenulo loše po goste iz Mocartovog grada.

U finišu prvog poluvremena ovi pogodak tima iz Praga. Olatunji je iskoristio dodavanje Panaka i pogodio za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

Nade Salzburg u ovoj utakmici ugašene su, piše SportSport, u 58. minuti kada je Laci prelijepo pogodio za 3.0, asistent je bio Olatunji.

Do kraja utakmice ostalo je 3:0 i Sparta novu sezonu Lige prvaka otvara sa tri boda.

U timu Salzburga bh. reprezentativac Amar Dedić je bio u startnoj postavi i odigrao je cijeli susret.

U drugom meču u terminu od 18:45, italijanska Bologna je ugostila urajinski Shakthar Donetsk i susret je završio nepopularnim rezultatom 0:0.

Najbolju priliku na utakmici imali su gosti iz Ukrajine na samom startu susreta. U četvrtoj minuti dosuđen je penal za Shakhtar, loptu na bijelu tačku namjesto je Sudakov čiji udarac na kraju je odbranio golman domaćeg tima Lukasz Skorupski. Na kraju je ovaj susret završen rezultatom 0:0, iako smo vidjeli još nekoliko prilika pred oba gola.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo