18.09.2024 / 22:56 Fudbal - Liga prvaka

Inter uzeo bod kod Manchester Cityja, PSG teškom mukom protiv Girone

Inter uzeo bod kod Manchester Cityja, PSG teškom mukom protiv Girone
Foto: Facebook / Inter
Manchester City i Inter igrali su večeras na Etihadu meč 1. kola Lige prvaka koji nije opravdao očekivanja jer je završen rezultatom 0:0 dok je PSG uz dosta muke uspio da pobijedi Gironu na svom terenu.

Derbi večerašnjeg programa Lige prvaka igrao se na Etihadu gdje je Manchester City ugostio Inter. Od duela finalista iz 2023. godine mnogo više se očekivalo, ali na kraju ovaj meč i nije baš ispunio očekivanja.

City je imao dominaciju na sredini terena od samog početka, ali se Inter odlično držao kada je defanziva u pitanju.

Keep fighting Continuiamo a lottare #ForzaInter #UCL #ManchesterCityInter

Posted by Inter on Wednesday, September 18, 2024

Prvu ozbiljniju priliku, prenosi SportSport, vidjeli smo tek u 27. minuti kada je pokušao De Bruyne koji je šutirao pored gola gostiju iz Milana.

Dvije minute kasnije prijeti i Inter preko Darmiana koji je pokušao s vrha kaznenog prostora, ali odbrana Cityja je to uspjela nekako da blokira.

Najbolju šansu u prvom dijelu imao je Haaland u 36. minuti kada je sjajno šutirao s nekih 16 metara, no lopta ide tik pored stative Sommerovog gola.

Do kraja prvog dijela bilježimo i šansu De Bruynea čiji udarac je uspio da odbrani golman Intera, te pokušaj Carlosa Augusta na drugoj strani koji je uspio da zaustavi Ederson.

U drugom poluvremenu gledali smo nešto bolji ritam igre, ali šanse su ponovo izostale. City je imao incijativu dok se Inter fokusirao kontre.

Gosti su upravo iz kontre zaprijetili početkom drugog poluvremena kada je Darmian izašao sam na Edersona, ali iz samo njemu znanih razloga loptu je petom odlučio vratiti nekom od saigrača i protračiti odličnu šansu.

We go into the break 0-0 Si va all'intervallo sullo 0-0 #ForzaInter #UCL #ManchesterCityInter

Posted by Inter on Wednesday, September 18, 2024

Veliku priliku za vodstvo City je propustio u 69. minuti. Domaći su odigrali sjajnu akciju, lopta je došla na kraju do Fodena koji sa svega šest metara šutira direktno u Sommera, te je na semaforu ostalo 0:0.

Desetak minuta kasnije na drugoj strani šansa za Inter. Pokušao je Mkhitaryan koji je iz dobre pozicije šutirao preko gola Manchester Cityja. Pokušao je i Lautaro u 84. minuti, ali Ederson je bio siguran.

Nekoliko minuta kasnije sjajna šansa za domaće kada je iz odlične situacije Gundogan šutirao pravo u Sommera. I u 95. minuti odličnu priliku imao je Gundogan koji je i ovaj put promašio, te je na kraju ostalo 0:0 na Etihadu.

Zanimljiv meč igrao se i na Parku Prinčeva gdje je PSG ugosti debitanta u Ligi prvaka ekipu Girone. Iako su Parižani bili veliki favoriti na kraju su golom u 90. minuti jedva slomili otpor gostiju i došli do pobjede.

PSG je do vodstva mogao već u 13. minuti kada je fantastičnu priliku imao Marco Asensio, ali šutirao je pored gola Girone.

Domaći su potom prijetili u nekoliko navrata, ali Girona se odlično branila. Gosti su se sve više opuštali u igri kako je meč odmicao i pokazali da nisu slučajno u Ligi prvaka.

No, može se reći da je tragičar domaćih bio Ousmane Dembele koji je početkom drugog poluvremena propustio nekoliko fantastičnih prilika. Dembele se nepotrebno poigravao i komplikovao u odličnim situacijama koje su na kraju otišle u nepovrat.

Najbolju šansu imao je u 62. minuti kada je šutirao s desetak metara, ali je Gazzaniga uz pomoć stative spasio gol Girone.

Nestvarnu priliku u 82. minuti propušta i Kolo Muani. Hakimi ga je odlično uposlio, ali Kolo Muani s nekoliko metara šutira pored gola. To je bilo teže promašiti nego pogoditi.

I kada se činilo da će se Girona odbraniti PSG je u 90. minuti poveo sa 1:0. Junak domaćih bio je Mendes koji je zabio gol za pobjedu i iskoristio veliku grešku golmana Girone.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo