19.09.2024 / 16:07 BiH - Sarajevo

Mandić obišao radove na čišćenju Koševskog potoka

Početkom ove sedmice radnici građevinske firme „Harysco“ d.o.o. Sarajevo započeli su radove na čišćenju i uređenju korita Koševskog potoka.

Tokom dana, načelnik Općine Centar Srđan Mandić obišao je lokalitet u naselju Radava gdje se trenutno izvode radovi.

Ovom prilikom predstavnici firme „Harysco“ d.o.o. informisali su načelnika Mandića o dosadašnjem toku radova na realizaciji projekta za koji je iz budžeta izdvojeno 320.592 KM.

Načelnik Mandić koji je ujedno i komandant Štaba Civilne zaštite Općine Centar istakao je važnost realizacije ovog projekta kako bi se u budućem periodu spriječile mogućnosti poplava i bujica, koje su, nažalost, u posljednje vrijeme, sve češća pojava, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u svijetu.

-Nažalost svjedoci smo elementarnih nepogoda usljed poplava i bujica koje su proljetos pogodile područje mjesnih zajednica „Nahorevo“ i „Pionirska dolina“. Ukupna globalna procjena šteta uzrokovanih poplavama iz maja 2023. godine iznosi cca 2.050.000 maraka. Realizacijom projekta uređenja i čišćenja Koševskog potoka djelujemo preventivno kako bi se u budućnosti zaštitili ljudski životi i njihova imovina, istakao je načelnik Mandić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo