21.10.2024 / 20:00 BiH - Radovi na Slatini

U Tuzli kružni tokovi mijenjaju semafore

U Tuzli je započela prva faza radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici Slatina. Radovi su počeli jutros, a rok završetka nije poznat.

Radovi na jednoj od najfrekventnijih raskrsnica u Tuzli uzrokovali su ogromne saobraćajne gužve u cijelom gradu.

“Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti potpuno obustavljen za ulaz i izlaz iz ulice Univerzitetska u ulicu Muhameda Hevaija Uskufija. Na sjevernoj saobraćajnici saobraćaj neće biti u potpunosti obustavljen, već preusmjeren na lijevu traku (gledano iz pravca stadiona Tušanj). Na ovom dijelu saobraćaj će se odvijati sa preusmjerenjem u kolovozne trake i u dvosmjernom režimu, od raskrsnice ulica Muhameda Hevaija Uskufija i Albina i Franje Herljevića (raskrsnica kod Doma zdravlja) do raskrsnice ulica Muhameda Hevaija Uskufija i Meše Selimovića“, naveli su iz Službe za komunalne poslove Grada Tuzla.



Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

“Mole se građani da do okončanja radova, po mogućnosti, koriste alternativne pravce i poštuju postavljenu signalizaciju radi sigurnosti i nesmetanog odvijanja saobraćaja“, dodaju iz Službe za komunalne poslove Tuzla.

Tuzla je u toku ove godine uradila tri kružna toka koja su zamijenila svjetlosnu signalizaciju. Imajući u vidu da se ovaj način regulacije saobraćaja pokazao kao dobar, gradska uprava nastavlja sa realizacijom ovakvih projekata.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo