23.10.2024 / 15:35 Fudbal - Trener bordo tima

Zekić: FK Sarajevo je najveći klub u Bosni i Hercegovini

Zekić: FK Sarajevo je najveći klub u Bosni i Hercegovini
Foto: FK Sarajevo
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Zoran Zekić govorio je za hrvatske medije uoči gostovanja Dinama u Ligi prvaka kod ekipe Red Bull Salzburg.

Osim o toj utakmici, novinari u susjedstvu su ga pitali i o drugim temama, uključujući i dešavanja u bh. fudbalu, kao i o njegovom klubu FK Sarajevu.

Zekić je poručio kako je Sarajevo sigurno najveći klub u BiH sa simpatizera, dodavši kako to nosi jedan veliki pritisak, posebno jer ekipa sa Koševa nije osvojila trofej u posljednjih nekoliko godina.

- Sarajevo je sigurno najveći klub u Bosni i Hercegovini sa najviše simpatizera. Naravno da to nosi jedan veliki pritisak, posebno jer se nije osvojio trofej u posljednjih nekoliko godina, pa je bilo promjena trenera i dosta lutanja. Pokušavamo sve stabilizovati i napravili smo dosta promjena u rosteru u ova četiri mjeseca, kazao je Zekić, pa dodao:

- Više-manje dobro igramo, a ponekad nas košta veliki broj promašenih šansi. Mislim da možemo biti zadovoljni, iako uvijek treba težiti boljem. Imali smo jako zapaženu ulogu u Europi dok smo je igrali. Prvenstvo je jako zanimljivo, a neke momčadi izdvojile su se kao favoriti. Bit će jako interesantno do kraja sezone, istakao je Zekić.

Kompletan intervju Zekića možete pročitati ovdje.

Inače, Sarajevo trenutno na tabeli u WWin ligi BiH zauzima treće mjesto sa 21 osvojenim bodom. Na svom kontu ima šest pobjeda i tri remija, uz utakmicu manje protiv Zrinjskog, koja će se igrati 6. novembra u 18 sati u Mostaru.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo