Klasična vanilija u ovom receptu dobila je dodatak šarenog voća – jagoda i borovnica, za jednostavan i zdrav desert koji sami možete napraviti.
Sastojci:
– 500 ml punomasnog mlijeka
– 250 ml slatkog vrhnja
– 5 žumanaca
– 150 g šećera
– 1 mahuna vanilije ili 1 kašikica ekstrakta
– Šaka jagoda
– Šaka borovnica
Priprema
Ugrijte mlijeko, vrhnje i vaniliju do vrenja. U međuvremenu umutite žumance sa šećerom, a zatim polako dodajte vrelu smjesu u jaja, stalno miješajući kako se jaja ne bi zgrušala. Smjesu vratite na laganu vatru i kuhajte dok se ne zgusne, pazeći da ne proključa.
Kad se zgusne, potpuno je ohladite, a potom smjesu stavite u zamrzivač na tri do četiri sata, povremeno je miješajući. Poslužite uz svježe jagode i borovnice za dodatnu svježinu i boju.
Domaći sladoled donosi osvježenje i prirodnu slatkoću bez nepotrebnih dodataka, savršen za vruće dane i druženja u društvu najmilijih.
Uživajte!
(Vijesti.ba)