8°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 7°C
Powered by Dark Sky

13.01.2020 / 22:13 Politika - Napušta stranku

Jasna Duraković neće glasati za smjenu Vlade KS, stigao odgovor SBB-a

Jasna Duraković neće glasati za smjenu Vlade KS, stigao odgovor SBB-a
Jasna Duraković / Vijesti.ba
Jasna Duraković (SBB), zastupnica u Skupštini KS oglasila se večeras putem svog profila na Facebooku na kojem je navela da neće glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazi iz SBB-a, te da ostaje nezavisna zastupnica.

Kazala je i da nema namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, "iako se to od nje očekuje".

- Mnogi dobronamjerni prijatelji, a i oni "dobronamjerni", upozoravali su me da to ne radim i plašili teškim posljedicama, neprijateljstvima, montiranim aferama i sl., pogotovo za ženu koja iza sebe nema zaštitu ni oca, ni brata, ni muža, a uz to je i samohrana majka maloljetnog djeteta. Međutim, ja principijelno ne mogu podržati izdaju naših obećanja i dogovora ni po koju cijenu, pogotovo kada je riječ o jednoj ovako pozitivnoj priči kakva je sa Vladom Kantona Sarajevo. Time bih na najgrublji način izdala i moralnu, i odgojnu, i političku i svaku drugu ostavštinu mog rahmetli oca dr. Nijaza Durakovića, koji nije nije htio popustiti ni pred mnogo težim izazovima - navela je Duraković.

Dalje je dodala i da je to razlog što neće vratiti mandat, "koji sam svojim imenom i prezimenom zaslužila na proteklim izborima, jer bih ga time prepustila ljudima koji bi poslušnički dizali ruke za sve što im se kaže".

- Ovom prilikom se zahvaljujem gosp. Fahrudinu Radončiću za pruženu priliku, koju sam ja časno nastojala opravdati, ali kod ovog principa putevi nam se razilaze. Moje službeno pismo o izlasku iz SBB-a će dobiti preporučenom poštom. Imperativ je držati se ispravnih političkih i ljudskih principa jer karakteran čovjek mora voditi računa o datoj riječi i obećanju te o tome šta je pravo i pošteno, uz krajnji respekt malog čovjeka. Ja sam, eto, donijela ovu odluku, koja nije bila nimalo jednostavna, a sve vas molim za podršku i razumijevanje - navela je Duraković na Facebooku.

Povodom objave Jasne Duraković  iz Pres službe SBB-a su odgovorili da nemaju poseban komentar na potez Duraković, te da niko od funkcionera ne pridaje tome veliki značaj.

Umjesto bilo kakvog komentara, sugerirali su  da se pogleda video njenog govora na Youtubeu iz Stoca od 9. septembra 2018. godine, iz kojeg će se najbolje vidjeti ko je izdao politiku Nijaza Durakovića, ona ili SBB.(Vijesti.ba)

Izdvajamo