7°C
Mostar 11°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

19.01.2020 / 20:55 Svijet - Britanski premijer

Johnson: Rusija mora prestati s destabilizirajućim aktivnostima

Johnson: Rusija mora prestati s destabilizirajućim aktivnostima
Boris Johnson / Vijesti.ba
Britanski premijer Boris Johnson poručio je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da Rusija mora prestati s "destabilizirajućim aktivnostima" ako želi normalizirati odnose s Velikom Britanijom.

Johnson je rekao da neće doći do "normalizacije naših bilateralnih odnosa dok Rusija ne prestane s destabilizirajućim aktivnostima koje prijete Ujedinjenom Kraljevstvu i njegovim saveznicima te podrivaju sigurnost naših građana i našu kolektivnu sigurnost", stoji u priopćenju ureda britanskog premijera.

Govorilo se i o situaciji u Libiji

Johnson je ponovio britansku poziciju o napadu u Salisburyju iz 2018., kada su bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kći Julija otrovani kemijskom supstancom za koju su britanske vlasti rekle da je ruskog podrijetla.

U priopćenju se taj događaj spominje kao "bezobzirno korištenje kemijskog oružja i besraman pokušaj ubojstva nevinih ljudi na britanskom teritoriju", prenosi Hina.

Ruska novinska agencija TASS također je potvrdila da se Putin sastao s Johnsonom.

TASS navodi da je Putin razgovarao s Johnsonom i predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen o "pitanjima bilateralnih odnosa, kao i o međunarodnim problemima, uključujući situaciju u Libiji".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo