8°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 9°C

21.01.2020 / 16:10 Politika - Podžić i Scanlan

Otvoren put za implementaciju Pregleda odbrane

Otvoren put za implementaciju Pregleda odbrane
Foto: Vijesti.ba
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je u posjetu prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko ambasadora Michaela Scanlana sa saradnicima.

U razgovoru, kojem je prisustvovao i sekretar Ministarstva odbrane BiH Muhamed Smajić, ministar Podžić je govorio o svojim prioritetima u daljnjem radu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, posebno se osvrćući na potrebe povećanja vojnog budžeta Bosne i Hercegovine, ali i racionalizacije troškova Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH. Ambasador Scanlan je istakao značaj priuštivosti efikasnijeg odbrambenog sistema BiH te u tom smjeru ponudio podršku Ureda visokog predstavnika.



„Dostavljanjem dokumenta Programa reformi Sjevernoatlanskom savezu (NATO) otvara se put za početak provođenja Pregleda odbrane koji daje smjernice kako trebaju izgledati Oružane snage BiH u sljedećih deset godina. To podrazumijeva i potrebu povećanja vojnog budžeta, kako bi se proveo i prateći Plan modernizacije OS BiH“, naglasio je ministar Podžić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo