3°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

14.02.2020 / 17:22 Regija - Građanski demokratski forum

Dodik podriva mir u Bosni i Hercegovini

Dodik podriva mir u Bosni i Hercegovini
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Izjavom da je „RS krenula na put izlaska iz BiH, s kojeg nema povratka“, Milorad Dodik se opasno približio granici sa koje se zaista može dogoditi da nema povratka već da se mogu obnoviti sukobi, žrtve i razaranja, kao kontinuitet svega što se događalo u prvoj polovini devedesetih.

Arogancija i tvrdoglavost Dodika već su ispoljeni u izjavama koje je više puta ponovio da Bosna i Hercegovina nije država, a da Republika Srpska jeste, što je ilustracija njegovog sistematičnog podrivanja BiH i mira u njoj. Nesposobnost i svjesno odbijanje da se suoči sa uzrocima nedavnog rata u ovoj zemlji i posljedicama koje su neminovno dobile izraz u sadašnjem ustrojstvu Bosne i Hercegovine, čine Dodika i njegove pristalice faktorom nestabilnosti ne samo BiH već i cijelog Balkana.

Nema sumnje da ovakvo ponašanje ne bi bilo moguće bez skrivene i neskrivene podrške Srbije, a i daljih slovensko-pravoslavnih pretendenata na uticaj u našem regionu. Građanski demokratski forum smatra da je svaka podrška ovakvoj nerazumnoj politici svrstavanje uz projekat podjela, agresije i besperspektivnosti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo