°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

19.02.2020 / 08:02 BiH - Vremenska prognoza

Na Bjelašnici jutros minus 6, u Neumu plus 12 stepeni

Na Bjelašnici jutros minus 6, u Neumu plus 12 stepeni
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u zapadnim područjima.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Drvar -4, Jajce -3, Livno -2, Sanski Most -1, Banja Luka, Grude i Sokolac 0, Bugojno 1, Doboj, Ivan-sedlo i Tuzla 2, Bihać, Sarajevo, Široki Brijeg i Srebrenica 4, Gradačac i Stolac 6, Trebinje 8, Mostar 11 i Neum 12 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. Krajem dana i tokom večeri, sa srijede na četvrtak, kiša će i u nižim područjima Bosne prelazit u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera, a u večerenjim satima na momente i poljačan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. U večernjim satima kiša će prelaziti i u susnježicu. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


(Vijesti.ba )

Izdvajamo