8°C
Mostar 14°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 9°C

19.02.2020 / 11:25 Politika - Povodom inauguracije

Komšić čestitao Milanoviću: Zajedno možemo unaprijediti prijateljske odnose

Komšić čestitao Milanoviću: Zajedno možemo unaprijediti prijateljske odnose
Željko Komšić / Vijesti.ba
Pedsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku Zoranu Milanoviću u povodu inauguracije za predsjednika Republike Hrvatske.

Komšić je u ime Predsjedništva BiH i svoje lično ime izrazio srdačne čestitke povodom inauguracije Milanovića na mjesto predsjednika Hrvatske.

"Uvjeren sam da će se odnosi i saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, dviju susjednih i suverenih država, nastaviti razvijati na obostranu dobrobit i na dobrobit naših građana. U periodu koji je pred nama, zajedno u regiji možemo doprinijeti sigurnosti i prosperitetu, te unapređenju prijateljskih odnosa", naveo je Komšić.  
 
Vašim izborom i narednim predsjedanjem Republike Hrvatske Vijećem Evropske unije, iskazat ću još jednom uvjerenje da su stvorene pretpostavke za jaču podršku Republike Hrvatske ispunjavanju uvjeta iz Mišljenja Evropske komisije o Bosni i Hercegovini, a u cilju ubrzanja evropskog puta Bosne i Hercegovine u interesu svih njenih naroda i građana, dodao je Komšić.
 
"Ekselencijo, želim dobro zdravlje Vama i Vašoj porodici i mnogo uspjeha tokom Vašeg predsjedničkog mandata", zaključio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo