3°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

24.02.2020 / 20:24 Regija - Ministar unutarnjih poslova Srbije

Stefanović: Nijedna istraga o krađi beba neće biti obustavljena

Stefanović: Nijedna istraga o krađi beba neće biti obustavljena
Nebojša Stefanović / Vijesti.ba
Ministar unutarnjih poslova (MUP) Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su MUP i Ministarstvo pravde danas usuglasili stav po kojem će tužiteljstva moći nastaviti s gonjenjem osumnjičenih za potencijalnu krađu djece, jer kako su ocijenili, riječ je o kaznenom djelu koje nije svršeno.

Kako je objasnio, tužiteljstva će moći nastaviti s istragama jer je riječ o kaznenim djelima koja nisu svršena i još traju.

 Ovo je, inače, stav oko kojeg su se danas usuglasila dva ministarstva i predstavlja jedan od mehanizama koji tužiteljstva i policija mogu primjenjivati da se dođe do istine i pravde, a nije u suprotnosti s Kaznenim zakonom, navodi Tanjug.

 Stefanović je rekao i da je veoma važno, i uvjeren je da će i Republičko javno tužiteljstvo, koje je krovna institucija u istrazi, na sličan ili isti način vidjeti mogućnost i nastaviti s gonjenjem svih onih koji se optužuju i osumnjičeni su za ovakvu vrstu kaznenih djela.

 Suština je, kaže, da se pruži pravda roditeljima čija su djeca na takav način nestala i da se vrati povjerenje u pravni sustav.

 Upitan znači li to da istraga neće biti prekinuta predloženim zakonskim rješenjem, Stefanović je kazao da i danas traju određene istrage.

 "Nijedna istraga neće biti obustavljena i uvjeren sam da će tužiteljstva moći goniti svakoga i u svakom slučaju u kojem postoji sumnja da je dijete nestalo, kao i da se istraži rad svih institucija koje su bile dužne čuvati određene podatke koji se odnose na svako djete koje je rođeno u ovoj zemlji", kazao je ministar Stefanović.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo