15°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

27.02.2020 / 14:46 BiH - Vlada RS

Koordinaciono tijelo prati aktivnosti vezane za pojavu koronavirusa

Koordinaciono tijelo prati aktivnosti vezane za pojavu koronavirusa
Vlada RS / Vijesti.ba
Vlada Republike Srpske (RS) imenovala je danas Koordinaciono tijelo za planiranje, provođenje i praćenje aktivnosti vezanih za pojavu „COVID-19“, bolesti koju izaziva koronavirus „SARS-CoV-2“.

Zadaci Koordinacionog tijela su sve aktivnosti u vezi za pojavu „COVID-19“, bolesti koju izaziva koronavirus „SARS-CoV-2“, kao i praćenje provođenja i ažuriranje Akcionog plana za postupanje u slučaju pojave rizika/sumnje za širenje novog koronavirusa 2019-nCoV u RS, te razmjena podataka između humanog i veterinarskog sektora, saopćeno je nakon sjednice entitetske vlade.

Razmatran je i Plan poslovanja Aerodroma RS a.d. Banja Luka za period 2020-2022. godina.

Prioritetne aktivnosti predviđene u Planu poslovanja odnose se na finansijsku konsolidaciju s ciljem povećanja prihoda i pozitivnog poslovanja, održavanje statusa međunarodnog aerodroma i sertifikata za aerodrom za javnu upotrebu, povećanje obima i kvaliteta usluga, povećanje obima saobraćaja, te nastavak investicionih aktivnosti.

Planom investicija obuhvaćene su aktivnosti na završetku izgradnje i opremanja kargo objekta površine 900 m2, proširenju odlaznog i dolaznog gejta, rasvjeti ispred putničkog terminala i parkinga, sanaciji rešetaka ispred tehničkog objekta, sanaciji oštećenja naplatformi i manevarskim površinama, te nabavka aerodromske opreme neophodne za nesmetano funkcionisanje aerodroma.

Entitetska vlada je donijela Odluku o prihvatanju zaduženja RS prema Evropskoj investicionoj banci za Projekat mjere zaštite od poplava u RS, u iznosu od 19.000.000 eura.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo