°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

03.03.2020 / 15:15 Zanimljivosti - Nije u slobodnoj prodaji

U Srbiji i rakija s imenom Aleksandra Vučića

U Srbiji i rakija s imenom Aleksandra Vučića
Foto: Hina - Vijesti.ba

U Srbiji su se u optjecaju pojavile rakije s imenima srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, a proizvodi ih i pakira subotičko poduzeće za proizvodnju alkoholnih pića, objavio je u utorak beogradski list "Danas", navodeći da su naručitelji iz vladajuće Srpske napredne stranke.

Rakije s imenima braće Vučić nisu u slobodnoj prodaji i nema ih na tržištu, a za sada je nepoznato tko je i kako iz tabora vladajućih naprednjaka naručio njihovu izradu.

Na boci "personaliziranoj" imenom srbijanskog šefa države piše "Vučja rakija", a nacrtane su dunje, dok je uz rakiju koja nosi ime njegova brata Andreja navedeno da je šljivovica, odležala u hrastovim bačvama.

Subotička tvrtka, koja je proizvela i pakirala "personalizirane rakije", još nije odgovorila na pitanje "Danasa" o tome jesu li predsjednik Srbije i njegov brat dali suglasnost i dopustili da im se ime nađe na etiketama boca s rakijom, te je li neophodno odobrenje osobe čije ime se koristi u brendiranju i na ambalaži, bez obzira što nije riječ o proizvodima namijenjenim tržištu i slobodnoj prodaji.

List ističe kako se rakija pojavila "slučajno ili ne, nekoliko dana nakon što je predsjednik Aleksandar Vučić, na konferenciji za novinare s podsmijehom govorio o bezazlenosti koronavirusa", kada je, među ostalim, rekao kako je "sebi našao izgovor da popije čašicu dnevno".

Prema novodima na stranici subotičke kompanije, "Vučja rakija predstavlja spoj tradicionalnog i modernog" i sprema se po tradicionalnoj recepturi iskusnih srpskih majstora, piše "Danas", a personalizirana boca, na kojoj su nacrtane dunje, stoji oko 22 eura.

Rakija "Srpska trojka", koja nosi ime Vučićevog brata Andreja, rezultat je, kako se navodi, "brižljivog odabira kvalitetnih plodova šljive, dvostruke destilacije, starenja i njege u barrique hrastovim bačvama", prenosi Hina.

Za sada nema potvrde tko je iz Srpske napredne stranke naručio pakiranje i brendiranje ovih rakija koja nose imana srbijanskog šefa države i njegov brata.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo