9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 7°C

20.03.2020 / 11:25 Ekonomija - Poslovni potezi

Turistička zima 2019/2020: Privatne investicije najbolji potez sezone

Turistička zima 2019/2020: Privatne investicije najbolji potez sezone
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Početak izgradnje luksuznog kompleksa na Vlašiću čiji je investitor poznati poduzetnik iz Viteza Pero Gudelj, ulaganje Muhameda Handanagića u otvaranje ski centra u neposrednoj blizini Cazina i organizacija manifestacije Dani zime na Kozari, najbolji su...

... potezi u turizmu za sezonu 2019./2020. prema ocjeni portala Indikator.ba.

Navode da je Gudelj odlučio da na Vlašiću izgradi luksuzni kompleks sa tri hotela, skijalištem, stadionom, dvoranom i malim aerodromom što se može smatrati najznačajnijom investicijom decenije u oblasti turizma.

Nadalje, dodaju da je otvaranjem ski parka u neposrednoj blizini Cazina Handanagić najavio da će se investiranje nastaviti i na stazi namijenjenoj iskusnim skijašima čime je praktično započeo razvoj zimskog turizma u Unsko-sanskom kantonu.

Također, ističu da su Dani zime u Nacionalnom parku Kozara ove godine bili svojevrstan obrazac kako se i u jednom danu gostima mogu ponuditi atraktivni sportski, rekreativni, gastronomski i društveni sadržaji koji će ga učiniti aktivnim i zadovoljnim.

Redakcija Indikatora će, nakon što za to budu stečeni uslovi, organizovati svečanu dodjelu priznanja pomenutim dobitnicima, najavljeno je iz tog portala.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo