9°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

07.04.2020 / 12:29 KORONAVIRUS - Posjeta - politička kampanja

Novi Pazar: Emir Ašćerić smijenjen zbog izjave o Aleksandru Vučiću

Novi Pazar: Emir Ašćerić smijenjen zbog izjave o Aleksandru Vučiću
Novi Pazar / Vijesti.ba
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razriješio je dužnosti pomoćnika gradonačelnika Emira Ašćerića ''jer je posjetu i pomoć predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tom gradu nazvao političkom kampanjom.''

"Smatram da je nedopustivo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros donio odluku da u skladu sa statutom grada Novog Pazara razrješim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika", navedeno je u saopštenju Biševca.

Ašćerić je posjetu Vučića Novom Pazaru i pomoć u vidu respiratora lokalnoj bolnici nazvao političkom kampanjom, prenijeli su beogradski mediji.

Biševac je u saopštenju kao odgovor na ovu izjavu istakao da svaki pojedinac ima pravo da u svoje lično ime i u ime političke opcije kojoj pripada priča šta god hoće i kad god hoće, ali je neprimjereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

"Novi Pazar, kao i cijeli svijet, preživljava jednu od najvećih kriza u svojoj historiji. Zbog toga mislim da ovo nije ni vrijeme niti mjesto za politička prepucavanja. Ovo je vrijeme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo ovaj grad i sačuvamo živote svih naših ljudi", poručio je Biševac.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo