4°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

27.05.2020 / 10:19 KORONAVIRUS - Ukupno 1.374

U RS tri osobe zaražene koronavirusom

U RS tri osobe zaražene koronavirusom
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sveti apostol Luka u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči testirano je 449 uzorka, a novi ...

... virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod tri osobe u Republici Srpskoj, prenosi rtrs.

Radi se o tri ženske osobe, od kojih su dvije srednje i jedna starije životne dobi iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Teslića, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.374 slučaja virusa korona, a preminulo je 108 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj, kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa. Radi se o muškarcu, starije životne dobi iz Doboja, koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja.

U Srpskoj, od novog korona virusa, do sada se oporavilo ukupno 801 osoba, a na SARS-CoV-2 testirana je ukupno 24.841 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 130, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 52, a u opštim bolnicama 78 pacijenata.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a Republike Srpske hospitalizovano je 22 pacijenta sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji šest pacijenta.

Ukupan broj osoba kod kojih je test SASR-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 147.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.735 osoba, a nadzor je završen kod 32.289 osoba.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo