4°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

29.05.2020 / 10:57 Politika - Koordinacija

Čović sa HDZ-ovim dužnosnicima i premijerima kantonalnih vlada

Čović sa HDZ-ovim dužnosnicima i premijerima kantonalnih vlada
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas video sastanak s predsjednicima županijskih vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite, saopšteno je iz HDZ-a BiH,

Dodaje se da su na sastanku dužnosnici komentirali trenutno stanje na terenu vezano za epidemiološku i zdravstvenu sliku po županijama. Zaključeno je kako je zdravstveno stanje na terenu kao i ukupna epidemiološka situacija povoljna i prihvatljiva.

- Stav predsjednika Vlada i županijskih stožera je da se uputi inicijativa prema Federalnom stožeru da se odluka o proglašenju pandemije i stanja nesreće stavi van snage, jer su stvoreni svi uvijeti za takvu odluku i normalizaciju stanja, naglašeno je. Stanje se normalizira, ali se mora biti na oprezu još jedno vrijeme, kao i da se higijenske mjere te mjere socijalne zaštite i razmaka moraju nastaviti provoditi. Zaključeno je da će nadležene zdravstvene ustanove kao i ministarstva zdravstva i dalje pratiti ukupno zdravstveno-epidemiološko stanje i reagirati na vrijeme po potrebi, navodi se.

Sa sastanka je upućena zahvala zdravstvenim, policijskim, djelatnicima Civilne zaštite, kao i svim drugim koji su u ovim zahtjevnim okolnostima i naporima davali i daju doprinos u borbi protiv pandemije i omogućili pristup uslugama i proizvodima nužnima za svakodnevni život žitelja u BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo