12°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

30.05.2020 / 18:10 Politika - Predsjedatelj DN PSBIH

Čović čestitao Dan državnosti Republike Hrvatske

Čović čestitao Dan državnosti Republike Hrvatske
Dragan Čović / Vijesti.ba
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragana Čović, povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, uputio je čestitku predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću.

"Koristim prigodu u ime hrvatskoga naroda Bosne i Hercegovine i u svoje osobno, Vama, svim građanima Republike Hrvatske, Hrvaticama i Hrvatima, čestitati Dan državnosti - spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora Republike Hrvatske.

Hrabrim potezima političkog vodstva i borbom za očuvanje svoje državnosti, ovaj dan je jedan od najznačajnijih prekretnica u novijoj hrvatskoj povijesti, vodi Republiku Hrvatsku do osamostaljenja, suverenosti i međunarodnog priznanja, a hrvatski narod europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji.

Osvrćući se na razdoblje od stvaranja neovisne države Republike Hrvatske  njenog članstva u NATO-u i Europskoj uniji, te uz današnju ulogu Republike Hrvatske u promicanju europskih vrijednosti prema zemljama regije, a posebno prema Bosni i Hercegovini, želimo i dalje s vama nastaviti graditi dobrosusjedske odnose i razvijati regionalnu suradnju.

Uvjeren sam da će odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i u budućnosti razvijati na obostrano zadovoljstvo i za dobrobit svih naših naroda”, kaže se u četitki Čovića.   

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo