-9°C
Mostar -2°C
Tuzla -6°C
Banja Luka -4°C
Bihać -4°C
Powered by Dark Sky

01.07.2020 / 08:36 BiH - Historijski kontekst

Pogledajte video najave obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici

Pogledajte video najave obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici
Foto: Vijesti.ba
Memorijalni centar Srebrenica predstavio je danas zvanični jednominutni video najave obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, koji je urađen zahvaljujući podršci kreativnog tima "Fabrika" te je realiziran u verzijama na bosanskom i engleskom jeziku.

"U ovom jednominutnom videu htjeli smo novoj generaciji, koja je naviknuta na brzi prijem informacija, približiti historijski kontekst genocida u Srebrenici. Naš tim je radio na pripremi tekstualnog sadržaja, te je sve posloženo u ovaj video zahvaljujući kreativnom timu "Fabrika", koji je osmislio idejni koncept i doveo stvar do realizacije.

Izuzetno je važno reći kako su svi materijali koje ovih dana puštamo u javnost rezultat kombinovanih napora fotografa, snimatelja, dizajnera, montažera, koji svoj rad daju besplatno i u tome je najveća vrijednost.

Ovdje koristimo priliku da se zahvalimo fotografima, novinskim agencijama i medijima što su nam ustupili svoje video i foto-sadržaje, te muzičkim producentima koji su nam donirali svoje muzičke izvedbe.

Zajedno se sjećamo, i zato vam hvala. Približili smo genocid svijetu, ponovo", poručili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.(Vijesti.ba)

Izdvajamo